30.9 C
Bălți
vineri, iulie 19, 2024

🇲🇩373 68314607 | 🇷🇴40 731552190

Japonia nu comentează dezvăluiri FT potrivit cărora Macron blochează deschiderea unui Birou de Legătură NATO la Tokyo. Beijingul avertizează împotriva unei ”extinderi a NATO în Asia”

Must read

Guvernul japonez refuză să comenteze opoziţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, dezvăluită de către The Financial Times (FT), faţă de intenţia NATO de a deschide un Birou de Legătură la Tokyo, relatează Kyodo News.

The Financial Times dezvăluia în ediţia de luni că Macron se opune deschiderii primului birou NATO în Asia, o reticenţă a Franţei de a susţine o alimentare a tensiunilor între Alianţa Nord-Atlantică şi China, o intenţie anunţată în mai, care a înfuriat Beijingul.

”Diverse analize sunt în curs în cadrul NATO. În acest stadiu, mă abţin să comentez”, a răspuns într-o conferinţă de presă, întrebat despre acest subiect, un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Hirokazu Matsuno.

NATO vrea să-şi consolideze cooperarea cu ţări din regiunea Asia-Pacific, în urma unei consolidări a cooperării militare a Rusiei cu China, în urma invaziei ruse a Ucrainei.

/www.news.ro/externe/

- Advertisement -spot_img

More articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Latest article