Începând cu 1 septembrie, Finlanda îi va limita pe cetățenii ruși la 500 de întâlniri pe zi pentru solicitarea vizei, au declarat autoritățile din țara nordică. Numărul de vize acordate era deja mult mai mic decât înainte de pandemie și de război. În iulie, Finlanda a acordat doar 16.000 de vize rușilor, față de 92.100 în aceeași lună din 2019, au arătat statisticile Ministerului de Externe.

Mișcarea este menită să pedepsească Moscova pentru decizia de a continua războiul contra Ucrainei. Guvernul finlandez redusese deja la 1.000 numărul de programări pe zi pentru cetățenii ruși.

Din cele 500 de programări pe zi, autoritățile finlandeze vor permite doar utilizarea a 100 pentru vizele turistice, potrivit lui Jussi Tanner, directorul general pentru servicii consulare al Ministerului finlandez al Afacerilor Externe.

Finlanda a fost pentru multă vreme o destinație de călătorie populară pentru ruși. În 2013, înainte ca Rusia să invadeze și, ulterior, să anexeze Crimeea, rușii reprezentau 75% din cele 13 milioane de treceri pe la granița de est a Finlandei, potrivit lui Tanner.

 

podul.ro/articol/18642/finlanda-limiteaz-drastic-numrul-de-vize-pentru-cetenii-rui-sanna-marin-explic-decizia-ruii-de-rand-nu-au-inceput-rzboiul-dar-in-acelai-timp-trebuie-s-realizm-c-ei-susin-rzboiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.