Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al lui Zelenski. „Trebuie să remarc că astăzi apărările (ruseşti) au fost străpunse în câteva ore”, a declarat Alexei Arestovici într-un interviu video pe YouTube.

De asemenea, un purtător de cuvânt al comandamentului de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat că forţele ucrainene au lovit peste 10 situri în ultima săptămână şi „au slăbit fără îndoială inamicul”, în cadrul unui briefing de luni.

Humeniuk a refuzat să dea detalii, spunând că forţele ruse din sud au rămas „destul de puternice” şi că operaţiunea avea nevoie de „linişte”, deoarece atenţia mediatică ar putea afecta rezultatele. Afirmaţiile sale nu au putut fi coroborate în mod independent.

Sergi Hlan, un deputat local şi consilier al guvernatorului regional, a declarat luni pentru postul de televiziune ucrainean Pryamyi:

„Astăzi a avut loc un atac puternic de artilerie asupra poziţiilor inamice în … întregul teritoriu al regiunii ocupate Herson.

Acesta este anunţul a ceea ce am aşteptat din primăvară – este începutul sfârşitului ocupaţiei regiunii Herson”.

„Ceea ce se întâmplă acum este un început pregătit şi bine echilibrat al unei contraofensive”, a declarat Hlan pentru Agenţia France-Presse.

O sursă militară ucraineană separată a declarat pentru CNN că forţele ucrainene au recucerit patru sate din apropierea oraşului Herson, după ce au străpuns linia frontului în trei locuri, principala „ţintă” fiind Herson. Operaţiunea a început cu un bombardament puternic asupra poziţiilor ruseşti şi a părţii din spate, forţându-i să fugă, a precizat sursa citată.

/epochtimes-romania.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.