Porcism rusesc: Reprezentantul lui Putin în Crimeea spune că Transnistria va fi a Rusiei

transnistria rusia

transnistria rusiaReprezentantul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev consideră că într-un fel sau altul regiunea transnistreană a Republicii Moldova, va intra în componenţa Rusiei. Oficialul a făcut declaraţia în cadrul forului „Tavrida” la care participă tineri din mai multe state. Răspunzând unei locuitoare din stânga Nistrului, reprezentantul preşedintelui rus a spus: „ Dacă ar depinde de mine, v-aş alipi chiar acum. Împărtăşim poziţia voastră, o înţelegem şi suntem siguri că într-un final veţi fi în Rusia”.
Regiunea separatistă este reprezentată la acest for propagandistic pro-rus, de membrii mişcării Zvezda (Steaua) de pe lângă centrul pentru pregărirea specialiştilor militari ai aşa-zisului minister al apărării transnistrean.

Amintim că în luna iunie Institutul de Cercetări Strategice din Federaţia Rusă a înfiinţat , asigurând cu finanţare o organizaţie paramilitară pentru tineret în Transnistria.
Deşi oficial Rusia susţine că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, din 1992 când trupele ruse au luptat de partea separatiştilor contra ţării noastre şi până în prezent Moscova continuă să susţină regimul secesionist financiar şi militar.

Lasă un răspuns